Problemløsning over Sundet

Tusindvis af danske elever har fået undervisning om Sverige. Nyt stort sprogprojekt er på vej

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tusindvis af danske og svenske skoleelever har været med i projekter på tværs af Øresund. Projekterne varierer fra udveksling over Sundet til undervisning om landet på den anden side.

Det hidtil største projekt er 'Øresundskids'. Et projekt, der hører under Øresundskomiteen, som er en sammenslutning af danske og svenske amter og kommuner i regionen. Formålet med Øresundskomiteen er blandt andet at fremme samarbejdet over Sundet.

I februar 1998 startede projektet, der varede året ud. I alt var 20.000 skoleelever med. Undersøgelser havde vist, at eleverne vidste meget lidt om hinanden. Derfor fik de en lærebog om regionen. Skolerne fik et spil, der hedder 'Fremtidens Forbindelse'.

Spillet går ud på, at børnene skal lære, hvorfor der kommer en bro, og hvorfor nogle er imod den. De skal lære at se problemer og komme med løsninger fra forskellige sider. Kommunikationen mellem klasserne foregik via Internettet. 'Øresundskids' havde oprettet en hjemmeside, hvor eleverne blandt andet kunne chatte med hinanden.

I november måned vil samtlige skoler i Øresundsregionen modtage informationsmateriale om et nyt projekt, der hedder 'Sproget Forbinder'. En undersøgelse har vist, at det er nødvendigt at fokusere mere på sproget for at forbedre integrationen.

Øresundskomiteen har fået udarbejdet en lærebog i 40.000 eksemplarer om Danmark og Sverige. Den er redigeret sådan, at det, der handler om Danmark, er på dansk og visa versa. Samtidig er der lavet ti film om blandt andet historie og sport i de to lande. Materialet er gratis og udkommer i februar 2000.mk