Sekretariatschef hos lederne

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter otte år som skoleleder og fem år som skolelederkonsulent for Undervisningsministeriet fik Birgitte Nybo lyst til nye udfordringer, og den 1. august begyndte hun som chef i Lederforeningens sekretariat i København.

Birgitte Nybo kommer fra Slotsmarkskolen i Holbæk, hvor hendes arbejde har været stærkt præget af, at kommunen har en udstrakt decentralisering og selvforvaltning; Holbæk Kommune har nemlig slet ingen skoleforvaltning. Birgitte Nybo har derfor erfaringer med alle aspekter af lederarbejdet - fra pædagogisk ledelse til personalepolitik, lønforhandlinger og samarbejde med forældre og andre interessenter.

'Jeg finder splittelsen på lederområdet dybt ulykkelig, men jeg var og er personligt ikke i tvivl om min egen organisatoriske placering', siger Birgitte Nybo. Hun var indtil udnævnelsen kommunerepræsentant i ledernetværket og har også været medlem af Lederforeningens repræsentantskab.

Som lederkonsulent for Undervisningsministeriet har Birgitte Nybo være sparringspartner for en række skoleledere og lederteam, og hun har arbejdet sammen med flere skoler om 'skoleledelse i en lærende organisation'. Birgitte Nybos mangeårige organisatoriske erfaring har givet hende stor viden om både sagsbehandling, politikudvikling og arbejdet med demokratiske processer.