Populære privatskoler

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et flertal blandt unge mellem 18 og 25 foretrækker privatskoler, viser en undersøgelse i dagbladet Aktuelt. Blandt de unge, som konsulentfirmaet PLS Rambøll har spurgt for avisen, mener 52 procent, at privatskoler giver de bedste muligheder for at opfylde deres krav, mens 17 procent foretrækker folkeskolen. Det fremgår, at man har talt med godt 1.000 voksne, men det oplyses ikke, hvor mange eller få man har udregnet svarprocenterne på.

Undersøgelsen viser, at forældre med børn i alderen 6-15 år er væsentlig mere tilfredse med folkeskolen end dem, der ingen børn har i den alder. Blandt folk med børn i skolen mener 43 procent af de spurgte, at folkeskolens kvalitet har været stigende de sidste ti år, mens kun hver fjerde uden skolesøgende børn mener det. Blandt forældre, der ikke selv har skolesøgende børn, mener 40 procent, at privatskoler er bedst, og 17 procent mener, at det er folkeskolen.