Downunder2000

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nyheder og reportager fra De Olympiske Lege (OL) i Sidney vil inden længe løbe hen over alverdens tv- og computerskærme. Der er masser af stof at arbejde med både fagligt og tværfagligt. Vinklen på stoffet kan lægges lige præcis der, hvor den enkelte elev har sit interesseområde - idræt, sprog, biologi, samfund, geografi, ernæring - hvad som helst, det gælder bare om at få øje på det. Og fordybelsen vil helt sikkert tilføje oplevelsen af verdens største sportsbegivenhed helt nye dimensioner.

På Team Danmarks hjemmeside om OL http://www.downunder2000.dk kan man følge med i de enkelte idrætsudøveres forberedelse. Flere af dem skriver en slags personlig dagbog, hvor vi får lov til at få et indblik i dagligt liv, tanker og træning op til OL.

De mere generelle 'Blå bog-oplysninger' om de forskellige OL-deltagere kan man finde på Dansk Idrætsforbunds hjemmeside http://www.dif.dk/ol/sydney¡forside.asp. Her kan man også finde en liste over relevant undervisningsmateriale.

Den officielle olympiske side http://www.olympics.com/eng/ er naturligvis på engelsk. Her kan man finde alle oplysninger om forberedelsen, resultaterne, geografiske og kulturelle, oplysninger om Sidney og Australien, man kan følge med om doping og diverse andre skandaler, som garanteret også bliver en del af dette OL.

Hvis man har lyst til at se, hvordan andre har gjort, kan man kigge på Søren og Caspers projektopgave fra 1998 om de olympiske lege http://www.danbbs.dk/¡janhval/index.htm

Denne uges NETopNU er skrevet af Hjørdis Beier