Anmeldelse
Unge liv i Syd
Unge liv i Syd
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Hvad er et barn egentlig for en størrelse? I Europa skelnede man indtil romantikkens gennembrud ikke mellem barndom og voksenliv. Man var et menneske med få eller mange år i bagagen. Derfor kunne børn også blive gift, udføre hårdt arbejde og i det hele taget agere som voksen.
Fakta:
Titel: Unge liv i Syd
Pris: 269 kroner
Sider: 232 sider
Type: Bog
Forlag: Danmarks Pædagogiske Universitetsforlag
I dag er det naturligt at forstå børn som børn. Børn får ekstra beskyttelse og særlige rettigheder i Danmark, men det er ikke en selvfølge alle steder i verden.
Antologien "Unge liv i syd" giver et rids over forholdene. Forfatterne viser os en ung verden: 86 procent af alle unge bor i et udviklingsland, og i Afrika syd for Sahara er halvdelen af befolkningen under 18 år! Her har man ikke samme skelnen mellem barn og voksen; man møder ofte gravide teenagepiger, unge i camouflagetøj med maskingevær og hårdt børnearbejde. I medierne fremstilles de ofte som ofre, men agerer også som aktører, der selv tager skæbnen i egen hånd, nogle gange med våben.
"Unge liv i Syd" tager denne dialektik op og prøver at skabe en ny forståelse af problematikken.
Bogen kræver stor opmærksomhed og indsats af læseren - det er redigerede præsentationer fra konferencen "Unge liv i Syd: Dialog mellem danske NGO'er og forskningsinstitutioner". Som redaktørerne skriver, retter bogen sig imod læsere med interesse inden for udviklingsbistand, børn/unge, seksualitet og konflikt, samt imod studerende på mellemlange og videregående uddannelser - især inden for socialvidenskab, sundhedspleje og pædagogik.
En bog, man bliver klogere af.