Nu styrer far økonomien

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Casper Pedersen kunne bruge flere dage foran spilleautomaterne. Han blev afhængig som 17-årig og nåede at spille for 200.000 kroner, inden han kom på »afvænning«.

7. november lanceres kampagnen Gambler, som Center for Ludomani, Børns Vilkår, Danmarks Radio og Semandus står bag. Undervisningstilbuddet skal gøre opmærksom på risici ved at spille. 23-årige Casper Pedersen medvirker i kampagnen.

Hvorfor blev du ludoman?

»I starten spillede jeg med vennerne, og det var nemme penge. Men til sidst sad jeg i min egen lille klokke, og så handlede det ikke så meget om pengene mere. Jeg flygtede fra hverdagen. Jeg tænkte også på spil, når jeg ikke spillede. Jeg planlagde, hvor jeg skulle gå hen, og hvilken automat jeg skulle bruge«.

Hvordan har du det efter »afvænningen«?

»Lysten kan da godt melde sig, hvis jeg kører forbi de gamle spillehaller. Men jeg ved, at spil ikke er godt for mig. Min far styrer min økonomi og har mit hævekort. Det er farligt for mig at gå rundt med for mange penge. Jeg er bange for, om jeg kunne falde i igen, hvis jeg pludselig fik et problem med mit arbejde eller en kæreste«.

Hvordan undgår man ludomani?

»Pokerspil er meget nemme at komme til, fordi der er reklamer over det hele på nettet. Det er grotesk, og man skal passe på. Forældre og lærere skal holde øje med mistænkelige symptomer. Er der pludselig en elev, der har helt vildt mange penge og vil ud at feste med vennerne, skal man være opmærksom. Jeg har været heldig, at jeg ikke er kommet ud i kriminalitet«.

Læs mere om kampagnen på www.gambler.ludomani.dk. Hjemmesiden åbnes 7. november.

lwn@dlf.org