Anmeldelse
Forsteninger
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Vi kender situationen, når eleverne er på vandretur, kajaktur eller blot et nysgerrigt besøg i naturen: Ja, så finder eleverne mange typer af sten og spørger ofte: "Hvad tror du, det er?"
Fakta:
Titel: Forsteninger
Forfatter: Stine Andersen
Pris: 100 kroner
Sider: 39 sider
Type: Bog
Forlag: Geografforlaget
Bogen her kan være med til at besvare en lang række af disse spørgsmål. Der gives et godt og kvalificeret overblik over de forsteninger, vi kan opleve i Danmark, især langs strandene.
Bogen er opbygget med en grundlæggende del, der beskriver, hvad der findes på stranden, hvad en forstening egentlig er, og hvordan en forstening opstår. De følgende afsnit har fokus på, hvilke forsteninger vi kan finde, eksempelvis søpindsvin, vættelys, trilobitter, graptolitter, koraller, fisk, fugle, rav, planter og den fantastiske historie om hvaler og hajer i Gram Lergrav.
"Forsteninger" er nem og overskuelig at medbringe som opslagsbog, når der tages på tur langs stranden med fokus på faglige elementer fra geografifaget.
Der er mange tegninger, illustrationer og gode fotos, der giver læseren en tydelig idé om, hvad han eller hun skal lede efter. Danmarkskortet i bogen giver en oversigt over, hvor man har bedst mulighed for at finde forsteningerne.
Bogen kan bruges fra 2.-6. klasse, hvor materialet også kan læses af eleverne selv. Den kan bestemt anbefales til de lærere, der har disse klassetrin.
Gennem denne bog er der mulighed for at arbejde med forsteninger og derved få indsigt i, hvordan der så ud i Danmark for millioner af år siden. Materialet vil helt givet skabe masser af faglig inspiration, og det vil sikkert give eleverne lyst til at samle sten - masser af sten.