Anmeldelse

Sofus' rejse til Regnbueriget

Sofus' rejse til Regnbueriget

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med rod i en tro på, at ord skaber, hvad de nævner, og med et ønske om at fokusere på positive værdier og begreber har Lone W. Mølle udgivet dette meget bredt favnende materiale om Sofus.

Fakta:

Titel: Sofus' rejse til Regnbueriget

Forfatter: Lone W. Mølle

Type: Bog

Forlag: Dansk Sang

Vi får først og fremmest fortalt en historie om drengen Sofus, der er udsat for lettere drilleri. Via et mystisk stykke papir kommer han på en "drømmerejse", oplever en masse eventyrlige ting og vender mere livsduelig og med et større overskud "hjem".

Denne historie kan læses, høres, dramatiseres, males og i det hele taget tages op i et samarbejde fagene imellem, hvor kun den tid, man ønsker at bruge på materialet, sætter grænserne, forstået på den måde at der vil være stof nok til at afholde rigtig mange gode timer.

I eventyrbogen fortælles denne fine historie over 150 letlæste (meget stor skrift) sider, og i lærerens bog findes arbejdsark og (gode) opgaver, ordkort med mange positiv-ord (venlighed, hjælpsomhed med flere), der lægger op til samtale, og en musik/drama-del. Denne henvender sig til indskolingen og indeholder replikker, regibemærkninger og ikke mindst tekst og musik til otte gode sange, der indgår i stykket. Og underforstået: Stykket er en bearbejdning af historien og en rigtig fin konkretisering af teksten og en god støtte til samtalen - eller er det omvendt?

Forfatterens ambition har været, som der står i forordet, at "tænke positivt i klasseværelset" og praktisere "filosofisk etikundervisning på et musisk grundlag". Det vil med dette materiale som udgangspunkt blive en succes.