Anmeldelse

Inkalandet

Inkalandet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogens undertitel lyder "- historien om inkaernes storhed og fald", og det er også dækkende, men naturligvis i korte træk. En så stor civilisation kan tydeligvis ikke beskrives fyldestgørende på lidt under 100 sider.

Fakta:

Titel: Inkalandet

Forfatter: Hans Gregersen

Pris: 198 kroner

Sider: 96 sider

Type: Bog

Forlag: Højers Forlag

Læser man denne bog, har man de grundlæggende forudsætninger for at undervise i emnet, men den kan ikke stå alene. Derfor skal bogen ses som et udgangspunkt for videre læsning af og yderligere fordybelse i dette meget spændende emne.

Vi glemmer af og til, at der var andre meget højt udviklede kulturer end vores egen i Europa. Da Valdemar Sejr fik det danske flag i hovedet på et korstog i øst, opførte inkaerne kæmpe bygningsværker, der selv i dag er næsten umulige at begribe i omfang.

Forfatteren guider med sikker hånd gennem seks kapitler, der kommer godt rundt om alle aspekter i det meget komplekse Inkarige.

Selv om man aldrig må dømme historiske perioder og begivenheder efter nutidens moral og standarder, bliver man lidt trist og flov over europæernes meritter, blandt andet i Inkariget.

Bogen oser langt væk af stor indsigt og ægte interesse for netop dette imponerende rige. Det er altid en udsøgt fornøjelse at læse en engageret fortælling.

Som sagt giver bogen en rigtig god baggrundsviden og er bestemt værd at kaste sig over.