Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Geografi
Annonce:
Find følgende steder på kortet: Ejderen. Dybbøl Banke. Kongeåen. Indtil frikvarteret sidder vi sammen to og to og skammer os.
Biologi
Hvad finder vi af biotoper på slagmarken?
Billedkunst
Annonce:
Lav på gulvet en flot model af Dannevirke. Brug mælkekartoner, lim, saks. Dekorér omhyggeligt med tusser og vandbaseret akrylmaling. Tramp den i stykker.
Natur/teknik
Elevoplæg om forladere. Hvorfor de blev forladt.
Matematik
Annonce:
Danmark mistede i 1864 næsten en tredjedel af landets areal og en million indbyggere. Beregn, hvad det svarer til per indbygger, når Ole Bornedals serie har kostet 173 millioner.
Musik
Spil med klassen 1848-hittet »Dengang jeg drog af sted« udsat for forskellige genrer, for eksempel reggae, techno, latin. Undgå schlager og tirolparty.
Fysik/kemi
Annonce:
Dybbøl … Mølle! Et eller andet med centrifugalkraft, find på noget.
Engelsk
Ja tusind tak, men hvor blev I af, da det gjaldt? Fandeme nogle sølle allierede.
Samfundsfag
Annonce:
Perspektivér krigen, og diskutér paralleller til nutiden. Noget med selvforståelse og politikernes skyld. Hvorfor nogle mener, at danskerne måske alligevel ikke er de sejeste på kloden.
Dansk
Nyd det. Pragtfuldt sprog. Pragtfuldt.
Madkundskab
Klar over, hvor tæt det var på, at vores legendariske sønderjyske kaffebord var blevet til klam sachertorte med bismarckbolsjer?
Kristendomskundskab
Oprems argumenter for, hvorfor danskerne til en vis grad på en måde med lidt god vilje måske så i hvert fald bare en lille smule kan kaldes krigens moralske sejrherrer.
Sløjd
Fat fukssvans og krydsfinér. Vi bygger grænsebomme.
Idræt
Spil: To hold i hver sin dragt fistrer rundt på en plæne efter en kanonkugle. Til sidst vinder tyskerne.
Historie
Og NU orker vi ikke mere om den skide krig og alt det lilleputmindreværd. Kom videre med et forløb om de gode tider i Danmarkshistorien. Søg eventuelt ledelsen om penge til en tur sammen med søde 9.b til Dansk Vestindien.
Tysk
Fertig, blev der sagt. Ende!
Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.