Anmeldelse

Kan penge være sjove?

Det er altid Matematikkens Dag. Og med folkeskolereformen bliver der nu endnu bedre tid til at sætte fokus på praktisk, konkret og nærværende matematik.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Matematiklærere kritiseres ofte for at træne eleverne i rutineopgaver og færdigheder frem for at øve eleverne i abstrakt tænkning og arbejde med opgaver, som ikke er rutinemæssige. Måske er det derfor, at så mange af vores unge fravælger en naturvidenskabelig uddannelse? Faglighed – tværfaglighed – mundtlighed – praktiske og nærværende aktiviteter er nogle af nøgleordene i dagens og morgendagens matematikundervisning og heldigvis også i "Funny Money".

Fakta:

Titel: Funny Money

ISBN: 9788792637390

Pris: 743,75

Sider: 128

Forlag: Forlaget Matematik

Materialet har som mål at give indsigt i økonomiske forhold som penge, budget, opsparing og lån og fokuserer på de områder i matematikundervisningen, der ligger til grund for, at eleverne senere i livet kan forholde sig til økonomiske forhold i samfundet og i familien. Ikke nogen let opgave. Tallene fra RKI, som registrerer dårlige betalere, taler for sig selv. Flere og flere unge bliver registreret i registret.

"Funny Money" består af et bogligt materiale med lærervejledning og kopiark. Der medfølger en dvd med bogens indhold som pdf-fil og filmen "Funny "Money", hvor et par udskolingselever lærer om at lægge budget.

Det boglige materiale er bygget op om en række temaer målrettet henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskoling. I en del af temaerne lægges der op til at benytte regneark og søge oplysninger på internettet. I materialet behandles temaerne: "Sport og transport", "På tur med skolen", "Dine mange penge", "Priser, løn og butikker", "Hvad koster julen?", "Budget og regnskab", "Løb og lege med tal".

Undervisningsmaterialet indeholder masser af gode ideer til at knække i hvert fald to kurver: Både kurven over antallet af unge i registre over dårlige betalere og kurven over godt formidlet, faglig, konkret og vedkommende undervisning. De to kurver knækker naturligvis hver sin vej.