Journal-junglen

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I'Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand' er der helt klokkeklare regler for kassation på PPR-området.

Reglerne er, at pædagogisk-psykologiske rapporter med videre tilintetgøres, når de ikke længere har praktisk betydning. Og senest, når eleven efter undervisningspligtens ophør går ud af folkeskolen. Hvis forældre eller elever ønsker det, kan rapporter opbevares i op til ti år efter, at barnet har forladt folkeskolen.

Men reglerne for sager under bistandsloven er slet ikke så klare. Her skal alle sociale personsager efter 1970 gemmes, hvis der er tale om fjernelse fra hjemmet, hvis personens CPR-nummer begynder med 01, og hvis sagen er af principiel og særlig betydning. Hvad der er principielt og særligt bestemmes af den enkelte kommune.

I Odense giver sammenblandingen af journaler og de forskellige regler problemer.

Tillidsrepræsentanterne siger:

- Problemet er, at vores PPR-papirer ofte kommer til at ligge i børn- og ungesagerne og bliver registreret på edb. Der står så, at der er en PP-sag (Pædagogisk-Psykologisk) og en børn- og ungesag. Men vi er i tvivl om, om vores sager bliver slettet, som de skal.

- Vi kan ikke længere sige med fuld troværdighed til forældrene, at senest når barnet går ud af skolen, bliver sagen slettet. Det skaber utryghed.

Direktør for Magistratens 5. Afdeling, Peter Steen Jensen, siger:

- Vi skal selvfølgelig holde loven. Jeg har fået stillet spørgsmålet, og vi er ved at kigge på, om procedurerne foregår, som de skal.

don