Lene Jartved Mathiesen

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Torsdag den 4. marts modtog vi det vemodige budskab, at Lene Jartved Mathiesen efter mange måneders heltemodig kamp mod en ond og snigende sygdom stille var sovet ind.

Lene, som var københavner med stort K, blev i 1963, efter at have afsluttet sin uddannelse på Hellerup Seminarium, ansat ved Dreslette Skole i Haarby. Hun lagde ikke selv skjul på, at opholdet på landet kun skulle være for 'en kort bemærkning'. Men 36 år er ikke 'en kort bemærkning'. Lene og hendes mand, Niels, faldt godt til i landsbysamfundet og byggede et dejligt hjem op for dem selv og deres to børn. Det varede ikke længe, inden de, fordi de var åbne og udadvendte, fik skabt sig en stor venne- og bekendtskabskreds, der gennem mange år har nydt godt af deres friske initiativer og store gæstfrihed.

I alle sine år på Dreslette Skole var Lene en engageret, aktiv og pligtopfyldende lærer, der var meget afholdt af eleverne. Hun havde sine principper og holdninger, som hun på en venlig og forstående måde over for børnene forstod at fastholde i sin undervisning. Hun var en af støtterne i det kollegiale liv, hun var god at samarbejde med, altid parat til at yde en ekstra indsats og til at sætte sig ind i nye ting - dette gjorde sig også gældende, da hun blev udnævnt til souschef.

Uden for skolen fik Lene hurtigt en tillidspost i Amtssparekassen, hun blev medlem af Assens Harmoniorkester, dyrkede motionsidræt, elskede teater og dans og deltog med organisationstalent og energi i mange lokale aktiviteter.

Alle, der kendte hende, må beundre den værdige måde, hvorpå hun i de sidste år bar sin svære skæbne. Vi vil savne hende meget, og vi vil huske Lene som et smukt, glad og vitalt menneske.

Æret være Lenes minde.

Tidligere kolleger

ved Dreslette Skole