Finn Petersen

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den fremragende medredaktør af Aalborg Lærerforenings blad 'Bidsken' gennem 16 år, Finn Petersen, er pludselig død, 54 år. Døden indtraf, mens han var ved at træne til cykelløbet 'Nordjylland Rundt'.

Finn Petersen var oprindelig uddannet i reklamebranchen, men forlod den til fordel for lærerjobbet. Som lærer interesserede han sig mest for de dårligst stillede elever og underviste i en årrække på Heldagsskolen. Ved skolens lukning flyttede han til Vester Mariendal Skole, hvor han også især underviste de svageste elevgrupper.

Som professionel, særdeles dygtig og kreativ layouter af kredsbladet 'Bidsken' oprettede Finn Petersen i 1991 sit eget grafiske enmandsfirma, FP-Grafik. Samtidig sagde han farvel til folkeskolen - som underviser - og vendte for alvor tilbage til sit gamle arbejdsområde, reklame- og informationsbranchen. Den kolossale grafiske udvikling havde nu for alvor Finn Petersens interesse.

Aalborg Lærerforenings kredsblad 'Bidsken', der i 90'erne systematisk har udviklet sig til at ligge i den absolutte top i den brogede skare af Danmarks kredsblade, blev efterhånden rutinearbejde mellem mange andre større og/eller mindre opgaver for den hastigt og konstant ekspanderende virksomhed FP-Grafik - uden at det gik ud over kvaliteten og engagementet. Tværtimod.

Fejlen ved Finn var måske, at han til tider havde endog meget svært ved at sige nej til at påtage sig nye opgaver. Ofte arbejdede han både dag og nat - og stort set uden pauser.

- Kunden har jo altid ret, sagde Finn, mens han færdiggjorde arbejdsopgaverne - altid til tiden og altid i topkvalitet!

Det seneste eksempel på Finn Petersens undertiden sorte humor fik vi, da han i 'Bidsken' for nylig anmeldte forestillingen 'Romeo og Julie' på Aalborg Teater. Finn fandt som anmelder teaterforestillingen søvndyssende, men måske skyldtes det - skrevet med Finns spidse pen og i hans helt specielle stil - rødvinen før forestillingen. Jo, den erfarne 'bladskrædder' havde til det sidste den ironiske distance til stoffet intakt.

For Aalborg Lærerforening, hans tidligere kolleger, venner og mange kunder er tabet af Finn tragisk. Han var en ener, der ikke sådan uden videre kan erstattes. Langtfra endda!

Alligevel går vore tanker i denne bitre stund primært til hustruen Tove, de tre voksne børn, svigerbørn og barnebarnet Carl Emil.

Æret være Finn Petersens minde.

Bjarne Krogh

formand for Aalborg Lærerforening