Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Efterhånden som de fleste skoler har fået etableret Sektornet-opkobling, har Internettet vist sig at være særdeles anvendeligt i undervisningen. I dette skoleår har næsten alle lærere taget stilling til det nye medie - det er dejligt. Man kan se Internettets storslåede perspektiver, og man kan ane mulighederne for et fremtidigt undervisningssupplement. Imidlertid er debatten om Internet ofte farvet af skrækindjagende strofer om Internettets ublufærdighed, de ofte enorme mængder slørende information og så selvfølgelig angsten for at miste data. Sikkerheden på de fleste skolenetværk har i begyndelsen ikke været udpræget høj. Dette startbesvær kombineret med en hastig udvikling inden for hackersoftware har da også foranlediget en del hackerangreb på skolenetværk. I dag er det faktisk blevet så nemt at hacke, at man med en simpel manual (fra for eksempel 'Privat Computer' 98, nummer 11) kan hacke sig direkte ind i sikre netværk. Hackeren opnår typisk adgang til andre computere med det, man kalder bagdørsprogrammer eller trojanske heste. De mest brugervenlige hackersoftware er Back Orifice, Netbus med mere. Med sådanne programmer kan man fra en simpel Internet-adgang et vilkårligt sted i verden få adgang til de mest vitale dele i din computer. Det lyder som en dårlig 80'er science fiction, men det er faktisk rystende nemt. Læs eventuelt videre i denne måneds udgave af 'Sektornet-kommunikation' på adressen http://www.sektornet.dk/snet/snetinfo/index.html.
Vi understreger, at det er med hackersoftware, som det er med virus. Hvis man sikrer sig en nyere version af et antivirusprogram, slipper man for selv at stå vagt ved bagdøren. Alt det ved din skoles edb-administrator helt sikkert - så bare rolig, du kan ubekymret fortsætte din undervisning med Internet.