Uskolet
Andengenerationsracister føler sig splittet mellem to verdener
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Danmark har udviklet sig til et mangfoldigt land, og danskerne har kulturelle og sociale rødder i mange forskellige verdener og miljøer. Alligevel kan det stadig være svært at føle sig accepteret, hvis man har en utraditionel baggrund.
»Mange minoritetsbørn og -unge befinder sig mellem to verdener«, forklarer en ekspert på området. »Har du for eksempel en racistisk baggrund, bliver du konstant konfronteret med, at du ikke rigtig hører til hverken det ene eller det andet sted: Derhjemme er du ikke fremmedfjendsk nok - og ude bliver du opfattet som alt for skrap i dine holdninger«, forklarer han og fortsætter:
»De er splittet mellem to lejre: En racistlejr, der består af deres familie og dennes omgangskreds - og en lejr, der går mere op i at opføre sig ordentligt, være over for andre, som man selv gerne vil behandles, og respektere mennesker, som de nu er, på godt og ondt uanset oprindelse, køn, seksualitet, alder, tro, handicap, kultur, politisk overbevisning, smag, hudfarve«.
Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.