Anmeldelse

Robotto

Klik for at skrive manchettekst.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man tager nogle lettilgængelige materialer såsom træstykker og engangssprøjter, skruer til at samle det med - og vupti har man skabt en primitiv robot. Med sindrige systemer af sprøjter og slanger kan den bevæge arme og ben, og skal det være mere avanceret, kan man give den lys i øjnene eller få den til at sige lyde. På et tidspunkt holder det op med at være en den og bliver til en han eller hun, specielt hvis man laver et hoved og lidt tøj.

Fakta:

Titel: Robotto

Pris: 400 kroner

Type: Diverse

Forlag: UV & Formidling

"Robotto" sælges i sæt med alle dele samt tilhørende lærervejledning og byggevejledning til eleverne. Materialet er målrettet natur/teknik-undervisningen, og både drenge og piger på mellemtrinet skal nok blive optagede af at bygge deres robot og få den til at bevæge sig. Der er lagt op til arbejde i mindre grupper, og materialet kan genbruges, hvis man altså kan nænne at skille robotterne ad.

Lærervejledningen foreslår, at man bruger fem dobbeltlektioner til arbejdet, men der kan sagtens bruges længere tid, hvis man også inddrager lidt ellære. Jeg synes, "Robotto" lægger op til en god gang praktisk undervisning med aktive elever og masser af sjove og lærerige forsøg. Læreren får serveret en masse ideer, men skal ikke lide af kaosangst, hvis 28 elever skal bygge robotter samtidig. Det er i øvrigt oplagt med et tværfagligt samarbejde med både de kreative fag i designprocessen og måske dansk til at lave skuespil med robotterne.

Min eneste lille anke er, at der kun lige er nok skruer i pakken - det kunne være rart med lidt ekstra. Skulle man få mulighed for at gøre tekstmaterialet lidt mere lækkert i layoutet, ville det heller ikke gøre noget.