Debat
Bliv lærer i Kina eller Indien
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Sådan lød et opslag i månedsmagasinet Undervisere i marts sidste år.
»Oplev skolekulturen i Kina eller Indien. Gennem AFS Interkultur arbejder du tre måneder på en skole, og efterfølgende får en kinesisk eller indisk lærer mulighed for at undervise på din skole og opleve dansk kultur. Du vil bo privat. Alle interesserede kan henvende sig til AFS Interkultur på telefon 38 34 33 00 for flere oplysninger«, stod der.
Da jeg ikke er lærer, men børnehaveklasseleder, tænkte jeg i første omgang, at det ikke var noget for mig, selv om jeg havde meget lyst til netop sådan en udfordring.
Jeg lagde bladet til side, og 14 dage efter tog jeg det i hænderne igen. Jeg var optimistisk og tænkte: »Jeg prøver at ringe, jeg kan jo kun få et nej«.
AFS var meget positiv og mente, at med min erfaring med børn gennem 25 år og specielt som børnehaveklasseleder gennem 15 år havde jeg en rimelig chance.
Jeg talte med min skoleleder, som også var positivt indstillet, og jeg sendte en ansøgning. Jeg ville give mit børnehaveklasselederliv et globalt perspektiv.
Jeg ventede spændt i to uger, inden jeg fik besked på at komme til en times samtale i København. Det resulterede i en godkendelse.
Og fra midten af oktober sidste år til to dage før jul var jeg så udvekslingslærer i delstaten Punjab i Indien.
Jeg boede hos Meena, min kontaktlærer, og jeg arbejdede fortrinsvis i indskolingen på hendes skole. Senere skal hun nu bo hos mig i tre måneder og arbejde på mellemtrinet på min skole.
Jeg vil opfordre lærere og børnehaveklasseledere til at prøve noget lignende. Det giver rigtig meget fagligt og menneskeligt - både mens man er af sted, og når man kommer hjem.