Forlag satser på skoler

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forlaget Alinea er blevet åreladt for en fjerdedel af sin stab i forbindelse med oprettelsen af et nyt skolebogsforlag, der ejes af den svenske blad- og forlagskoncern Bonnier.

Fire af det nye forlags seks medarbejdere, heraf to redaktionschefer og en redaktør, kommer fra Alinea. En enkelt redaktionschef kommer fra forlaget Malling Beck.

'Der er ikke tale om, at jeg har forladt Alinea i utilfredshed, men det nye forlag har en vision om at udgive kvalitetsmaterialer i tæt kontakt med lærerne. Det er en drømmechance', siger den nyudpegede forlagsdirektør Esben Esbensen, der tidligere var redaktionschef på Alinea.

Det nye forlag, der formelt ser dagens lys 1. april, kommer til at hedde Lindhardt & Ringhoff Uddannelse. Trods navnet bliver det et selvstændigt forretningsområde, men med tæt administrativ sammenhæng til de andre Bonnier-forlag.

Målet er i løbet af et til to år at blive blandt de største i branchen sammen med Alinea og Gyldendal. Det skal ske ved at udgive skolebogssystemer og supplerende materialer til både folkeskolen og ungdomsuddannelserne. I første omgang er det de supplerende materialer, der kommer på markedet. Systemerne inden for dansk, matematik og engelsk må vente et eller to år, da forlaget begynder på bar bund.

'Men der er tradition for, at forfattere er tættere knyttet til redaktører end til forlag, så vi regner med at have et godt potentiale fra begyndelsen af', siger Esben Esbensen.

Alineas forlagschef Ebbe Dam Nielsen tager indtil videre situationen roligt.

'Vi vil ikke ændre udviklingsretning, fordi der er gjort indhug i redaktørstaben, eller fordi der bliver oprettet et nyt forlag. Det tager lang tid at få en udgivelsesvirksomhed i sving, og jeg tror ikke, det betyder noget, at der er kommet en ny forlagsgruppe på markedet. Det afgørende er indhold og materialetyper, ikke penge', siger han.

Bonnier ejer i forvejen Børsens Forlag, Greens Jura, Akademisk Forlag, Munksgaards Forlag, Teknisk Forlag, Lindhardt & Ringhoff og forlaget Møntergaarden.j