Det har intet med pension at gøre

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I må undskylde, at vi forstyrrer idyllen, sagde Kristian Fløj-Jensen, da han argumenterede for sin og Else Johansens nej-stemmer til det kommunale forlig.

- Det er et signal til vores egen organisation og til alle andre om, at vi er utilfredse som pensionister. Tjenestemændenes pensioner hører under statsforliget, som ikke gav noget. Den kommunale aftale giver kun fordele for aktive medlemmer og for kommende pensionister. Vi stemmer altså imod kommuneresultatet, fordi vi ikke kan acceptere det samlede resultat, sagde han.

- Pensionister har ikke noget at gøre på dette område, men det er tredje gang, staten ikke lytter til os, derfor stemmer vi også nej til det kommunale forlig, sagde Else Johansen, som samtidig fremhævede, at både kongres og hovedstyrelse havde vist solidaritet hele vejen.

- Men KTO-forliget (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte) har intet med tjenestemandspensionerne at gøre, sagde Per Thornberg.

Jeg kunne respektere, hvis I undlod at stemme, men jeg forstår ikke jeres nej. Hvad skulle der egentlig til på KTO-området, for at I ville stemme ja, spurgte han.

Uden at få svar.

-th

København stemmer ja

Med ni stemmer for og ingen imod sagde Københavns Lærerforenings bestyrelse torsdag i sidste uge ja til overenskomstresultatet, samtidig med at DLF's hovedstyrelse holdt møde om det samme.

Urafstemning

Alle medlemmer, der er omfattet af KTO-forliget (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte - plus pensionisterne - kan stemme ja eller nej til resultatet. Men hvis der skal erklæres konflikt, er det kun de godt 10.000 overenskomstansatte, der kan strejke. Tjenestemænd og pensionister må nøjes med at betale konfliktkontingent.

Ved redaktionens slutning var der endnu ikke sat dato på urafstemningen, men den skal sandsynligvis foregå i sidste halvdel af april. Påsken ligger i vejen for en hurtigere afgørelse.

Senest ti dage før afstemningen udsendes et særnummer af Folkeskolen med en grundig gennemgang af resultatet og med hovedstyrelsens vurderinger og anbefalinger.

Københavns Lærerforening gennemfører samtidig sin egen urafstemning.

Rigmor Jark: Vores krav er stort set opfyldt, og det er vigtigt med fred nu

Anders Bondo Christensen: Det er dybt bekymrende med en stigning i den løndel, der kan bruges lokalt