København: Resultater fra nationale test må ikke bruges mod skoler

Det kommunale oprør mod de nationale test fortsatte i aften i København, hvor et flertal dels har besluttet om at søge fritagelse fra testene, til de er evalueret, dels at resultaterne ikke bruges som grund til fx at gribe ind over for enkelte skoler.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gribskov vil gøre de nationale test frivillige

På Facebook skriver medlem af Borgerrepræsentationen Gorm Anker Gunnarsen (Enhedslisten):

"Borgerrepræsentationen har netop vedtaget, at den københavnske fokeskole ikke vil bruge resultaterne fra de nationale test. For stemte Ø, Å, F, B og A - mod stemte V, C, O og L". 

Han forklarer, at de københavnske politikere beder forvaltningen rette henvendelse til Undervisningsministeriet om at fritage de københavnske skoler fra at deltage i testene, "indtil der er blevet gennemført en grundig landsdækkende evaluering af testene, som ministeren i pressen har bebudet vil blive sat i værk".

Aarhus-flertal vil droppe obligatoriske nationale test

Men derudover siger Borgerrepræsentationens flertal også:

"at resultater i de nationale test ikke benyttes i København som en del af vurderingen af, om skoler skal sættes faglig handleplan" og "at resultater i de nationale test ikke kan danne udgangspunkt for påtaler, krav eller sanktioner til enkelte skoler eller skoleledere fra forvaltningens side" samt "at skoleledere og lærere orienteres af forvaltningen om, at de nationale tests er behæftet med usikkerhed og kun måler et udsnit af elevernes kompetencer og at en national evaluering er under udarbejdelse".