Debat

Minus kan godt betyde plus

Kan man forestille sig, at en læreruddannelse i Roskilde kan tiltrække unge fra resten af Sjælland? Og vil mellemlange videregående uddannelser i Roskilde kunne konkurrere med RUC?

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

University College Sjælland skal og vil også i fremtiden kunne sikre uddannelser som lærer, sygeplejerske og pædagog. Vi skal tilbyde et godt fagligt, socialt og økonomisk bæredygtigt studiemiljø, samtidig med at der er sket en voldsom stigning i antallet af ledige studiepladser.

Fra 2004 til 2008 har vi haft et fald på 274 studerende på de tre læreruddannelsessteder i Region Sjælland, Holbæk, Haslev og Vordingborg. Et fald, som har medført, at der ikke længere er grundlag for at udbyde alle linjefag på de enkelte uddannelsessteder. Derfor er det nødvendigt med en anden struktur. Det er hensigten at reducere de tre læreruddannelsessteder til to og placere læreruddannelsen i campus med andre professionsbacheloruddannelser og dermed at skabe et studiemiljø, som vil imødekomme udfordringerne.

Jeg er af den opfattelse fra blandt andet studiebyen i Esbjerg, at et stærkt flerfagligt studiemiljø med sociale aktiviteter, udbud af linje- og valgfag for de lærerstuderende og med gode kantinefaciliteter inspirerer og medvirker til at tiltrække og fastholde de studerende. Større enheder betyder bæredygtige uddannelser.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Også på Sjælland ønsker vi at skabe de bedste betingelser for et levende og attraktivt studiemiljø.

Det er klart, at omlægningen til en flerfaglig campus kan have konsekvenser som længere rejsetid til studiestedet, og det skal selvfølgelig afhjælpes gennem planlægning af undervisningstiden og e-læring, hvor dette er relevant. Vi skal være i stand til at tilbyde den fleksibilitet og integreret brug af nye medier, som de studerende efterspørger i deres undervisning.

En campusløsning, der samler uddannelserne på færre steder, kan give mulighed for tværfaglig undervisning og sikre et fagligt stærkt studiemiljø, der har de tilbud, der kan virke tiltrækkende på nuværende og kommende studerende.

Svar fra Hasse Francker Christensen:

Antallet af lærerstuderende bevæger sig op og ned, men med den nye campusløsning tages der ikke hensyn til nye bedre tider.

Ønsket om en bedre økonomi løses ikke ved at bygge nyt, når University College Sjælland allerede ejer gode undervisningslokaler.

Hvis målet er at uddanne gode lærere, er e-læring og etfagsundervisning en hindring. |

»Større enheder betyder bæredygtige uddannelser. Også på Sjælland ønsker vi at skabe de bedste betingelser for et levende og attraktivt studiemiljø«