Anmeldelse

En rejse ind i det tyrkiske køkken

Klik for at skrive manchettekst.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det tyrkiske køkken hører sammen med det kinesiske, det franske og det italienske køkken til blandt verdens største køkkener. Tyrkerne kommer oprindelig fra Centralasien, men på deres lange vej vestover har de mødt adskillige andre nationaliteter og køkkener. Det tyrkiske køkken er en sammensmeltning af disse, og de kulinariske grænser er svære at trække. For eksempel har grækerne mange retter, der ligner de tyrkiske, og flere er identiske.

'En rejse ind i det tyrkiske køkken' er mere end en kogebog, der er også satset på at beskrive en dejlig madkultur med basis i simple og billige råvarer. Der er afsnit om spisevaner i Tyrkiet, om at være turist, om retter fra tyrkiske menukort, kulinariske souvenirs, tyrkisk mad på danske borde samt om at være gæst i et tyrkisk hjem. Desuden et minileksikon med ord og vendinger til brug ved hjemmebesøg.

Efter menuforslagene med sidehenvisninger er der cirka 100 sider, hvor råvarer og opskrifter veksler med turkisblå symboltegninger; de indgår i en spændende opsætning. Tyrkisk mad er tidskrævende, men mange traditionelle retter kan laves i forvejen og serveres kolde som en meze, hvilket svarer til danskernes store, kolde bord. Bogen er god og anvendelig til emneundervisning i køkkenet såvel som tværfagligt. Desuden på skoler med elever fra mange lande.