Anmeldelse
Bolsje-kogebogen
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Bolsje-kogebogen er en gør det selv-bog om bolsjer, karameller, lakrids, vingummi med mere. Den er - som forfatterne udtrykker - tilegnet alle kræsne slikmunde, der følger med tiden, og derfor vil ha' slik med naturlig smag og farve.
Bogen har i starten nemme grundopskrifter, som alle nybegyndere kan lave og giver senere opskrifter, der kræver mere øvelse. Grundholdningen er brugen af naturlige farve- og smagsstoffer.
Der findes opskrifter på bolsjer; sukkerfrie, med frugtsmag, med lakrids og salmiak, gode for halsen og så videre.
Vi får bogen igennem en grundig baggrundsviden om de enkelte stoffer og grundteknikker. Til sidst informeres om Urtegårdens inspirationskurser, råmaterialer og litteraturforslag.
Brug bogen i et arbejdsfællesskab med en voksen, som opslagsbog for både hjemkundskab, tværfaglig undervisning og natur/teknik, da vil nysgerrigheden brede sig også til hjemmefremstilling.
Urtegårdens forlag gør det nemt for skoleklasser at gå i gang.
De tilbyder en 'bolsjestartpakke', der indeholder remedier og råmaterialer til bolsjekogning og fremstilling af slikpinde.