Anmeldelse
Bakterier i kylling og mennesker
i luft, i vand og i jorden
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Den lidt underlige titel dækker over en lille nydelig og indbydende pjece, som skal vænne den nye generation af forbrugere til at leve med, at verden ikke er så ren, som den har været.
I pjecen fortælles på en enkel og forståelig måde om problemet med bakterier generelt og især om resistente bakteriestammer, som udgør et voksende problem. Dernæst om salmonella og campylobacter og om, hvordan bakterier og fjerkræ har det med hinanden. Her beskrives de bestræbelser, branchen gør for at komme uvæsenet til livs. Sidste opslag beskriver, hvordan forbrugeren sikrer sig mod overgreb fra bakteriebefængte kyllinger - og andet kød. Måske fornemmer man en lille undertone af, at det i hvert fald ikke er producentens skyld, men lad nu det ligge.
Nogle frygter, at børn i dag skal blive lige så angste for madforgiftning, som de førhen kunne være for atomkrig, men det bør dog ikke forhindre en opdragelse til ordentlig hygiejne, specielt ikke når det gælder køkkenet. Pjecen har tilsyneladende ingen forfatter, men Kristian Hedegaard har været pædagogisk konsulent på den lille nyttige sag, som også kan bruges supplerende i natur/teknik, biologi og miljøundervisning.