Fødselsdag

”Nogle gange har han humoren lidt for sig selv, men han kan se det sjove i tingene og har humoren med i det der grundige og meget arbejdsomme liv han har, og det er en kæmpe fordel”, fortæller bogaktuel digter og musiker Kristina Holgersen, der gik på seminariet i Silkeborg med Niels Jørgen Jensen.

50 år i dag: ”Man er nogle gange nødt til at se på ham en ekstra gang for at se, om han mener det”

Lærerforeningens ret nye næstformand fylder 50 i dag. Kolleger og venner fortæller om en ordentlig og arbejdsom person med en underspillet humor, som han nogle gange har lidt for sig selv.

Publiceret

”Han er et ordentligt menneske, der behandler alle lige godt, og en arbejdshest, der altid er velforberedt”.

Sådan lyder den første umiddelbare beskrivelse af Niels Jørgen Jensen, der fylder 50 år i dag.

Beskrivelsen kommer fra Trine Falck Steen, der i dag er kredsformand i Silkeborg Lærerforening.

Hun har i knap otte år arbejdet tæt sammen med fødselaren, der har været formand for den østjyske lærerkreds fra 2016, indtil han blev valgt som næstformand i Danmarks Lærerforening i september.

Og spørger man venner og kolleger, beskriver de alle Niels Jørgen Jensen som en empatisk person, der har særdeles god orden i sagerne.

Niels Jørgen Jensen

Niels Jørgen Jensen har været tillidsvalgt siden 2002. Han blev næstformand i Silkeborg Lærerforening i 2011 og senere formand i 2016. Han har siddet i DLF’s hovedstyrelse siden efteråret 2020 og i efteråret 2023 blev han valgt som næstformand i Danmarks Lærerforening.

Han bor i Silkeborg med sin kone Pia, som han mødte på lærerseminariet i 1994. Han blev uddannet lærer i 1998 med linjefag i dansk og var ansat på Hvinningdalskolen i Silkeborg fra 1998 til 2011.

”Niels Jørgen er på ingen måde overfladisk. Han er meget vidende om det han arbejder med, og om alt muligt andet. Kunst og historie for eksempel. Der må jeg tilstå, at jeg er kommet til kort nogle gange”, fortæller, formand og arbejdsmiljø- og organisationsudvalget i DLF, Thomas Andreasen.

Ud over at have siddet i hovedstyrrelsen med Niels Jørgen Jensen har han også har delt lejlighed med ham i København.

”Han er meget grundig i sin måde at gå til tingene på. Når han læser en rapport, nøjes han ikke med at læse på side ét eller i resuméet. Han læser den til ende, tænker over, hvad han har læst, og hvad vi så skal gøre”, siger Thomas Andreasen.

Niels Jørgen Jensens grundighed er kombineret med en god hukommelse, fortæller bogaktuel digter og musiker Kristina Holgersen. Tilsat en vis portion stædighed gør det den 50-årige næstformand til en person, som man ikke løber om hjørner med i en faglig diskussion, husker den tidligere studiekammerat.

De to startede samtidig på lærerseminariet i Silkeborg i 1994, var i praktik sammen og gik i samme klasse.

”Han skulle lave en analyse af Lars von Triers værker på seminariet, og så vidste han jo pludselig alt om det her felt. Han ved også alt om tv-julekalendere igennem tiden, som han kan huske i hovedet”, fortæller Kristina Holgersen.

Et rimeligt menneske fra et lærerhjem

Ordet ’ordentlig’ og ’rimelig’ går igen i beskrivelserne af Niels Jørgen Jensen.

”Niels Jørgen er et klogt og empatisk og rimeligt menneske. Sådan et menneske som man kan have den allerstørste tillid til, både som ven og kollega. Et pålideligt menneske, som man bare gerne vil have omkring sig”, siger Kristina Holgersen.

De værdier har Niels Jørgen Jensen med hjemmefra, mener hans storebror Lars Henrik Jensen.

Lærerforeningens næstformand er nemlig vokset op i Tilst lidt uden for Aarhus i et hjem, hvor begge forældre var lærere på en ungdomsskole.

”Det har givet en masse grundværdier at vokse op i en lærerfamilie. Der blev lagt vægt på, at man havde interesse i samfundet, at man fik den rigtige læring og i at man skulle kunne godt med alle”, siger Lars Henrik Jensen.

”Der er ingen tvivl om, at Niels Jørgen gør sig umage for ikke at træde nogen over tæerne”, siger han.

Arbejdsomheden var også til stede i hjemmet, hvor forældrene brugte meget tid på forberedelse og undervisningsplaner i ferierne og om aftenen, husker storebroren.

Selv brødrenes navne bærer præg af forældrenes karrierevalg, forklarer han.

”Vi har alle dobbeltnavne, fordi vores lærerforældre vidste, at der var en risiko for, at vi ville komme til at gå i klasse med nogen, der havde det samme navn som os. Med to navne var der lidt at vælge imellem, så man ikke blev den, der fik et øgenavn”, fortæller Lars Henrik Jensen.

Tør humor på jobbet

Niels Jørgen Jensen har det, som hans tidligere studiekammerat kalder for ”en lidt tør og underfundig humor”.

”Det er meget sigende for ham, at han tager sig tid til at grine af sig selv og af de situationer han står i”, siger Kristina Holgersen, og tilføjer,

”Nogle gange har han humoren lidt for sig selv, men han kan se det sjove i tingene og har humoren med i det der grundige og meget arbejdsomme liv han har, og det er en kæmpe fordel”.

Det træk genkender hans tidligere kollega fra Silkeborg Lærerforening, Trine Falck Steen.

”Han sætter stor pris på det relationelle, og han er god til det. Hvis vi er på kursus med vores tillidsrepræsentanter, vil han gerne nå at snakke med dem alle sammen”, fortæller hun.

Og både på kontoret og i de sociale arrangementer kommer en humoristisk sans, som for nogle måske skal tillæres, forklarer Silkeborgs nye lærerformand.

”Han er sjov på sådan en lidt underspillet måde, hvor man nogle gange lige er nødt til at se en ekstra gang på ham for at se, om det er ironisk, eller om han mener det”, siger hun.