Ungdomsuddannelse

Ny analyse: Elever med lavere gennemsnit fra folkeskolen dropper oftere ud og læser sjældnere videre

Offentliggjort Sidst opdateret

Elever, der med nød og næppe opfyldte adgangskravet til gymnasiet, har højere frafald og læser i mindre grad videre efter gymnasiet.

Det viser en ny analyse af gymnasiereformens adgangskrav på 5 fra 2019, der er udarbejdet af Børne- og Undervisningsministeriet.

Elever med et karaktergennemsnit fra folkeskolen på 5,0-5,9 ender med et afsluttende studentergennemsnit på 4,8 – hvilket er bemærkelsesværdigt lavere end landsgennemsnittet på 7,4.

Analysen viser desuden, at flere end hver femte af eleverne dropper ud af gymnasiet undervejs, mens yderligere 24 procent ikke starter på en videregående uddannelse efter deres studentereksamen.

”Det bliver vi politikere nødt til at forholde os til. I regeringen arbejder vi derfor på en større reform. Vi forestiller os at fastholde og styrke den teoretisk tunge gymnasieuddannelse, men samtidig skabe en ny mere praktisk gymnasieuddannelse, som forbereder de unge til professionsuddannelserne og erhvervsuddannelserne”, siger børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) i en pressemeddelelse.

uvm.dk: Elever med lave karakterer fra grundskolen klarer sig dårligere i gymnasiet i forhold til gennemførsel og videre uddannelse