Frie fagskoler har masser af erfaring med at undervise udskolingselever i håndværksfag, og de håber derfor at kunne blive en del af regeringens planlagte ordning om juniormesterlære, skriver formanden for Frie Fagskoler i en pressemeddelelse.
Foto: Frie Fagskoler
Frie fagskoler vil gerne være "juniormesterlærere"
Begejstringen er stor hos Frie Fagskoler for regeringens folkeskoleudspil, der lægger op til en mere praktisk skole i fremtiden.
“Det glæder mig naturligvis, at regeringen ønsker at styrke den praktiske faglighed i folkeskolen. Det er en vision, som vi i Frie Fagskoler har kæmpet for i lang tid. Erhvervspraktik for alle, juniormesterlære, mere sammenhæng mellem teori og praksis, mere frihed til lærere og styrkede lærerkompetencer er alle rigtig gode initiativer”, udtaler formand for Frie Fagskoler Jesper Bienkowski i en pressemeddelelse.
Blandt andet regeringens forslag om en juniormesterlærerordning, hvor nogle af de mest skoletrætte udskolingselever kan komme i praktik to dage om ugen vækker stor begejstring hos frie fagskoler.
Om de frie fagskoler
- En fri fagskole er en
kostskole med erhvervsrettet og praksisfaglig undervisning.
- Elevgruppen består
typisk af unge, der på grund af mistrivsel, psykiske problemer eller andre
problematikker ikke er fagligt klar eller afklaret med, hvilken uddannelse de skal
tage.
- Når eleverne starter på en af landets 13 frie fagskoler, er de mellem 16
og 19 år.
Foreningen peger dog på, at praktik kræver virksomheder, der vil samarbejde, og det er ikke altid så nemt. Og her vil flere skoler gerne stille sig til rådighed. Blandet andet Vordingborg Fri Fagskole melder sig klar.
“Vi vil gerne stille os til rådighed. Juniormesterlære er en god ide, og vi er klar til at tage imod folkeskoleelever, der vil prøve kræfter med et håndværk. Vi har i forvejen gode erfaringer med denne målgruppe og har de nødvendige værksteder og dedikerede faglærere”, udtaler forstander Jette Rønne og tilføjer, at Frie Fagskoler allerede i dag tilbyder praktiske og erhvervsrettede camp-forløb til 8. og 9. klasser, hvor eleverne får mulighed for at afprøve forskellige håndværksfag som en del af deres uddannelsesafklaring.
friefagskoler.dk: "Frie fagskoler støtter regeringens folkeskoleudspil og byder ind på juniormesterlære"