Skolemad
Sådan kommer det nye produktionskøkken til at se ud. Adresssen er Blushøjvej i Københavns sydhavn.
Rejsegilde i dag på nyt økologisk skolemadskøkken i København
I dag produceres 6000 måltider dagligt til københavnske skolebørn i madordningen Eats produktionskøkken i De Gamles By. Men køkken og bygning og gammelt og kan ikke udvides, og derfor er der i dag rejsegilde på et nyt, stort produktionskøkken i Sydhavnen.
"Det nye Ear-køkken vil blive et af landets største økologiske køkkener med minimum 90 procent økologiske råvarer. Køkkenet er designet til store produktioner af primært plantebaseret mad, lavet fra bunden af økologiske ingredienser. Fokus er på friske, lokale råvarer, effektivt produktionsflow, høj fødevaresikkerhed og et godt arbejdsmiljø. Skolemaden vil have høj kulinarisk kvalitet, som balancerer børnenes favoritter med sund maddannelse. Elevinvolvering er en integreret del af programmet", hedder det i en pressemeddelelse fra Børne- og Ungdomsforvaltningen.