Henrik Riis fra Busin mener, at det er vigtigt at skabe en åben kultur på nettet

Børn tier om mobning på chatsites

Børn og unge fortæller ikke om deres oplever på nettet, når de bliver mobbet eller opfordret til seksuel kontakt. Det viser en ny undersøgelse fra Busin, som er et forum, der skal højne sikkerheden for børn og unges færden i sociale websites.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Dette er et problem, som vi ønsker, skal have langt større fokus i samfundsdebatten. For hvordan kan vi tage hånd om deres dårlige oplevelser, hvis børn og unge holder problemerne for sig selv?", siger talsmand for Busin Henrik Riis.

Busin blev oprettet i foråret 2008 som et initiativ fra firmaer og organisationer, der beskæftiger sig med børn og unges aktiviteter på internettet: Børns Vilkår, Watagame (goSupermodel), Tv2, Red Barnet, DR og FDIM. Deres første initiativ er denne undersøgelse blandt næsten 10.000 brugere i alderen 9-16 år af en række ungdoms- og børnesites i september måned. Undersøgelsen kan ikke betegnes som repræsentativ i videnskabelig forstand, da deltagerne selv har opsøgt undersøgelsen på nettet.

Mange bliver mobbet

Undersøgelsen viser, at det langt fra er unormalt, at børn bliver mobbet, truet eller opfordret til at sende nøgenbilleder eller møde chatvenner i virkeligheden.

"Det er vigtigt at skabe en kultur på nettet, hvor det er naturligt for børn og unge at tale med andre om deres oplevelser, dele deres erfaringer, hjælpe hinanden og inddrage deres forældre mere, end vi kan se, at de gør i dag", siger Henrik Riis