Anmeldelse

Livets træer

En antologi af tekster og billeder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Træ - ordet danner straks billeder inde i hovedet. Det enlige træ på marken, skovens træer, materialet træ, svenske træhuse, bål og snobrød - ja, man kunne blive ved. Træ har til alle tider spillet en stor rolle i menneskenes liv og gør det fortsat, og emnet træ er uudtømmeligt.

Denne sommer afholdes på KunstCentret Silkeborg Bad en udstilling og en række arrangementer med fællestitlen "Livets træer. Kunst - kultur - natur". I den forbindelse er udgivet en antologi med samme titel som et selvstændigt bidrag til projektet, og var man ikke i forvejen interesseret i emnet, bliver man det ved læsning af denne smukke bog.

Bogen er i A4-format, og layoutet lader ingen i tvivl om, at emnet er træ. Det er en flot og indbydende bog med mange smukke fotos og illustrationer. Eneste anke er, at baggrunden nogle steder er så dominerende, at det er svært at læse teksten.

Bogen kommer vidt omkring, både historisk og genremæssigt. Artiklerne er på mellem to og seks sider og veksler mellem digte, interview, fortællinger med mere. Emnerne spænder fra skovenes historie i Danmark over en filosofisk funderen over, hvad natur er, til design og byggeri, videre omkring liv, død og overtro og forskellige barndomserindringer. Emnerne vil kunne inddrages i mange fag, ikke blot biologi og natur/teknik, men også kristendom, billedkunst, dansk og historie.

Jeg har endnu ikke haft lejlighed til at se udstillingen, men da den løber frem til 24. september, kan det nås endnu, og hvis den er lige så indbydende som bogen, må den være et besøg værd. I forbindelse med udstillingen er der udarbejdet undervisningsmateriale til alle klassetrin.