Anmeldelse
Affald overalt
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Vores del af verden bærer præg af en enorm overflod af stort set alt. Vi kan få det hele og mangler ingenting, hvilket giver os alle en masse affald, som vi alle på en eller anden måde bliver nødt til at komme af med. Vi smider ud som aldrig før og udskifter selv ganske funktionelle ting.
Fakta:
Titel: Affald overalt
Forfatter: Rui H. Serzedelo, Jacob Sørensen, Jørgen Rasmussen
Pris: 300 kroner
Type: Diverse
Forlag: Noah
I dette materiale er det affaldet, der er i fokus, med det sigte at give børn en bedre forståelse for affald og ikke mindst mulighederne for genanvendelse. Overordnet er materialet inddelt i fire områder, som handler om at opdage, at undersøge, at forstå og at engagere sig. Inden for hvert af disse områder er der en række forskellige opgaver, som børnene, i samarbejde med læreren, skal løse, og ting, man skal forholde sig til - gerne på en kritisk måde. Der lægges op til en del holdningsdiskussioner med eleverne, hvilket godt kan være både vanskeligt og nok også temmelig kedeligt for de yngste af de elever, som materialet henvender sig til.
Materialet præsenterer sig som værende uden løftede pegefingre. Det mener jeg dog ikke helt, at det kan leve op til - især ikke i det sidste afsnit, hvor der bliver set på, hvad man kan gøre, for at vi ikke alle sammen drukner i affald. Det er også en miljøorganisation, der står bag materialet, hvilket naturligvis fra starten giver en særlig vinkel på tingene, hvorfor det hverken kan eller vil være helt neutralt uanset intentionerne.
Materialet henvender sig til elever fra 3.-6. klasse. De ældste elever vil nok få det største udbytte af materialet.