Anmeldelse

Det er også min natur

Det er også min natur

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Naturen i dag er et resultat af en lang udviklingsproces, som stadig pågår - en udviklingsproces, hvor nye arter er opstået, medens andre er uddøde, og hele tiden med fokus på at kun de stærkeste overlever.

Fakta:

Titel: Det er også min natur

Forfatter: Peter Jepsen

Type: Bog

Forlag: Skov- og naturstyrelsen

Dette materiale stiller skarpt på evolutionen med det formål at give børn en bedre forståelse for den omgivende natur og dens mangfoldighed. Den er til stede lige uden for klasseværelset og venter blot på at blive udforsket nærmere. Elevbogen er inddelt i en række hovedemner, hvor begreberne i det indledende afsnit sættes på plads, for dernæst at gå over til det mere undersøgende med udgangspunkt i naturen på og ved egen skole. I de afsluttende afsnit løftes det hele op i et globalt perspektiv med fokus på de større sammenhænge.

Teksten er skrevet i et lettilgængeligt sprog og ledsages overalt af gode fotos og tegninger, der fremhæver det centrale i teksten. Lærervejledningen er nem og overskuelig i sin opbygning og lægger fint op til det praktiske element i undervisningen. Dog virker kopisiderne på de sidste sider i lærervejledningen lidt for enkle for børn i 6. klasse, som er det alderstrin, bogen henvender sig til. Her kunne udfordringerne godt have været lidt større.

Bortset fra det sidste er materialet rigtig godt, og så er det oven i købet gratis, hvilket burde appellere til mange skoler.