Anmeldelse
Biologihåndbogen
Biologihåndbogen
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Hvad er det nu lige, mitokondrier er? Og hvad er det nu, ribosomerne laver? Disse og mere end 300 andre biologiske begreber kan man få repeteret og forklaret i "Biologihåndbogen", som henvender sig til elever i 7.-9. klasse. Bogen hører til systemet "Ind i biologien" og er opdelt i fem overordnede kapitler: "Den grundlæggende enhed", "Evolution", "Vi bruger biologi", "Økologi" og "Din krop". Kapitlerne er opdelt i emner, og hvert emne har så underordnet begreberne alfabetisk. Der er mulighed for at finde ordene i indholdsfortegnelsen forrest i bogen, hvis man vel at mærke ved, hvilket overordnet begreb ordet hører under, eller ved at bruge det alfabetiske register bag i bogen.
Fakta:
Titel: Biologihåndbogen
Forfatter: Arne Bjerrum, Elisabeth Dannesboe, Finn Sandby Hansen, Mogens Riis
Pris: 150 kroner
Sider: 67 sider
Serie: Ind i biologien
Type: Bog
Forlag: Alinea
Spørgsmålet er, om eleverne i disse internettider kan se det smarte i en opslagsbog i forhold til "at google". Fordelen ved denne opslagsbog er, at der er brugt de samme illustrationer som i "Ind i biologien"s grundbøger, og for mange elever vil det nok lette forståelsen, når de har set tingene før. Det kræver så, at det er det system, man bruger i biologiundervisningen. Bogen er smart i forbindelse med eksamen, hvor eleverne kan teste sig selv og hinanden. Desuden er det en stor fordel at have det hele samlet i én bog frem for at skulle igennem 117 hjemmesider og tre-fire grundbøger. Kan man få eleverne til at se fordelene, er "Biologihåndbogen" helt sikkert meget anvendelig både i det daglige arbejde og op til eksamen - såmænd også når man som lærer selv lige skal have frisket et par ting op.