Anmeldelse
Dansk natur
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Af og til hører man folk brokke sig over, at der i Danmark ikke er særlig meget at være stolt af. Sådanne udsagn kan det være svært at tage seriøst, og de fortæller nok mere om de mennesker, der siger det, end om landet. I denne bog gøres der i den grad opmærksom på alt det prægtige, der findes i den natur, man kan finde lige uden for døren, og som bare venter på at blive indtaget. Forfatteren starter med at slå begreberne fast, så man som læser får det bedst mulige afsæt til den videre naturrejse rundt i Danmark. Det handler blandt andet om vejret, geologien, istiderne med mere. Dernæst behandles de forskellige naturtyper, og det er her, naturrejsen for alvor begynder. Der begyndes med have og fjorde, kyster og klinter for lige så stille at gå længere og længere på land og til sidst ende i byen. Her vises blandt andet et eksempel på, hvorledes naturen har inspireret arkitekter i forbindelse med et byggeri. Bagest et kort, som viser, hvor de omtalte lokaliteter kan findes, så man har noget at gå ud fra, når man selv går på opdagelse. Overalt er bogen fyldt med utrolig flotte fotos, så man som læser hele tiden ved, præcis hvad det handler om.
En helt igennem ganske fantastisk bog, som nærmest virker som en lang kærlighedserklæring til den danske natur. I undervisningssammenhænge er bogen ganske irrelevant. Dog vil den høre godt hjemme på skolebibliotekernes hylder, så interesserede kan studere den nærmere og forhåbentlig blive mindst lige så begejstret som jeg.