Anmeldelse

Form og skab i billedkunst

Form og skab i billedkunst

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I denne - forfatterens tredje bog - lægges der op til 40 inspirerende undervisningsforløb med afsæt i grafik og rumlig form. Bogen er som den forrige, "Tegn og mal i billedkunst", udgivet på forlaget Dafolo og har samme praktiske bredformat med god plads til at beskrive og illustrere ideerne.

Fakta:

Titel: Form og skab i billedkunst

Forfatter: Britta Aagaard Thorlann

Pris: 299 kroner

Sider: 70 sider

Type: Bog

Forlag: Dafolo

Grundstrukturen består af fem faglige kapitler om grafik, ler, modellering, skulptur og mosaik. Dertil kommer en praktisk håndsrækning til nybegyndere udi faget. Det handler om det, der kan ske, hvis der for eksempel bliver larm, nogle render fra oprydningen, eller koncentrationen daler lidt for hurtigt. I et klart og informativt sprog gives nogle helt konkrete forslag til, hvordan man som lærer kan håndtere sin undervisning i faget. Som anmelder og erfaren underviser vil jeg gerne give fem stjerner for den idé. Den er ikke ny, men det er befriende, at en dygtig billedkunstlærer tør byde ind med nogle holdninger - også på praksisplanet.

De faglige kapitler er opbygget efter den velkendte recept med introduktion til det valgte emne, beskrivelse og eksempler. De viste arbejder er udført af elever, hvilket i sig selv er charmerende, men også en klar adskillelse til overbegrebet billedkunst - både som skolefag og som professionelt erhverv. Alligevel ville det styrke helheden, at overbegreberne inddrages, for eksempel i grafik; hvor linoleum, limtryk og svampetryk vil kunne genkendes som dybtryk, højtryk og skabelontryk. Endelig savner jeg som praktiker en lille informativ liste med præcisering af de anvendte produkter og forslag til forhandlere. For eksempel omtales "zenit" som materiale, mens produktnavnet i forhandlersammenhæng er "cernit" eller "fimo".