Børnehaveklassen
Ud med snacks
- ind med fuldkorn og fisk
På Herstedlund Skole har 0. årgang snakket om, snittet og smagt på, hvad der kan være i en sund madpakke. Madpakkeværkstedet er en del af et femårigt projekt i Albertslund Kommune, hvor skole, forældre og fritidstilbud arbejder sammen om sunde børneliv.
Eleverne sidder rundt om børnehaveklasseleder Mai Lundsgaard. På tavlen er madpakkehånden, hvor hver af de fem fingre repræsenterer en madtype, der er god at have med i madpakken: fuldkorn, grønt, pålæg, fisk og frugt.
Det går strygende med at nævne forskellige typer madvarer. Eleverne har blandt andet prøvet at have æbler, makrel og hummus med i madpakken. Men i hverdagen kan det godt knibe med en varieret kost, fortæller Mai Lundsgaard.
“Vi ser nogle gange madpakker, der mest består af snacks som frugt, myslibarer og smoothie. Men børnene har også brug for noget, der mætter mere”, siger hun.
Derfor skal eleverne i dag selv lave en madpakke, der består af madtyper fra alle fingrene på madpakkehånden. Menuen er fuldkornspitabrød med blandt andet tun, æg og peberfrugt.
“Ved at lave et madpakkeværksted giver vi eleverne en endnu bedre forståelse af, hvad der skal til for at have energi til en hel skoledag. Der er mange af vores børn, der lærer bedre ved at få madvarerne mellem hænderne”, siger Mai Lundsgaard.