Anmeldelse

Drengen der gerne ville fløjte & Det store fløjtekursus

Kunsten at fløjte

Fint fløjtekursus til elever i indskolingen og mindre vellykket fortælling om at kunne fløjte.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er to bøger i én. En billedbog beregnet til oplæsning for de seks-niårige og et fløjtekursus for samme aldersgruppe.

Fakta:

Titel: Drengen der gerne ville fløjte & Det store fløjtekursus

Forfatter: Hans Toft-Olsen

ISBN: 9788792234032

Pris: 128

Forlag: Advice Publishing

Bogen fortæller om drengen Oscar, der gerne vil glæde sin blinde storesøster med at kunne fløjte, så hun kan høre, at han er glad. Bedstefaderen fortæller, hvordan han lærte at fløjte, da han skulle puste lyset ud til sin fødselsdag og kom til at udtale sit ønske højt: ”cyyyykel”. Oscar gør ham kunsten efter til sin fødselsdag og ønsker, at søsteren skal få sit ”syyyyn” tilbage. En høj smuk fløjtetone høres, og Oscar vågner. Det hele var kun en drøm, og hans søster er ikke blind.

Den realistiske fortælling om blindhed, om at kunne fløjte og om fødselsdagsønsker kammer på en måde over, da det viser sig, at det hele var en drøm. Handlingen virker lidt fortænkt, det er, som om hele bogen skal lægge op til det efterfølgende fløjtekursus.

Fløjtekurset henvender sig først til den voksne oplæser med en god talepædagogisk forklaring på fløjteteknikken. Dernæst følger nogle enkle øvelser med illustrationer af mundstilling og pust i et sprog henvendt til børn. Til slut kan man kopiere ”et fløjtebevis”.

Typografien er, som indholdet i bogen, beregnet til den voksne oplæser med en stor blå skrifttype.

Illustrationerne er på sin vis fine, men lidt dystre. Den seksårige, jeg læste bogen for, brød sig ikke om dem.

Fortællingen er lidt mangelfuld, fløjtekurset er fint. Bogen anbefales til talepædagoger og lærere, der vil arbejde med artikulation og fløjteteknikker.