Anmeldelse

Bornholm - lejrskolebogen

Bornholm - lejrskolebogen

Klik for at skrive manchettekst.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen har til formål at hjælpe 6.-9.-klasse-elever i deres forberedelse af en lejrskoletur til Bornholm. Forfatteren formår på bogens 32 sider at give en generel introduktion til Bornholm både historisk og geografisk og komme med generelle beskrivelser af nogle af de mest kendte turistmål på øen.

Fakta:

Titel: Bornholm - lejrskolebogen

Forfatter: Troels Gollander

ISBN: 9788791525063

Pris: 125 kroner

Sider: 32 sider

Type: Bog

Forlag: Møllen Multimedie

Bogen indeholder mange gode ideer til, hvad man kunne gøre i forbindelse med et besøg på øen, men lægger sig i forlængelse af andre turistbøger og er med sine valg af udflugtsmål - Hammershus, rundkirkerne og nogle af de kendte byer - ikke særligt nyskabende. Det ville være mere interessant og forfriskende, hvis man havde valgt at lægge en fagspecifik vinkel på en lejrskole og fremhæve mindre kendte udflugtsmål. Ved nogle af attraktionerne er bogens bedste argument for at besøge disse, at mange lejrskoler gør det.

Bogen har overordnet et flot layout, som inspirerer til læsning. Der gøres brug af mange flotte billeder med tilhørende tekst, men til tider kan det være svært at finde sammenhængen, og i enkelte tilfælde virker teksten overflødig. Herudover hænger billederne heller ikke altid sammen med det faglige indhold og kommer til at virke mere som reklame end reel information. Igennem bogen finder man flere faktabokse, der ikke hænger samme med teksten og kan forvirre læseren. Bogen er dog udstyret med et brugbart stikordsregister.

Helt overordnet lever bogen op til sit formål om at være en hjælp til elever i deres forberedelse af en lejrskoletur til Bornholm, da den giver et godt indblik i øen og kommer med forslag til udflugtsmål. Bogen omtaler dog hele tiden, hvad lejrskoleelever sædvanligvis ser og oplever, når de besøger Bornholm, hvilket elever på 6.-9. klassetrin kan komme til at opfatte som en selvfølgelighed i stedet for at tænke på udflugtsmål, der er fagligt relevante. Derfor virker bogen mere som et inspirationskatalog til læreren og et kort oprids af de faglige elementer, et besøg på Bornholm bør indeholde, end en egentlig forberedelsesbog møntet på elever.