Anmeldelse
Ny i skolebestyrelsen / Skolebestyrelsen – aktiv eller passiv / Årets gang i skolebestyrelsen / Skolebestyrelsens arbejde
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Ovennævnte fire titler præsenteres som »Skolebestyrelsens værktøjskasse«.
De er tænkt som støtte til at give forståelse for og overblik over hvad der er skolebestyrelsens opgaver, og hvilke kompetencer den har.
Og ikke mindst: »Hvordan får du som skolebestyrelsesmedlem reel indflydelse?«
Bortset fra hæftet »Skolebestyrelsens arbejde« er hæfterne nyreviderede udgaver.
Der er således ikke så meget nyt. Det er stadigvæk samlet set de gamle temaer om de grundlæggende elementer i bestyrelsens arbejde, om udarbejdelsen af dagsordner, forretningsorden og skolebestyrelsens samarbejdspartnere.
I hæftet »Årets gang« beskrives ret konkret, hvilke områder bestyrelsen kan beskæftige sig med hen over året.
Sikkert udmærket inspiration for nogle for andre med garanti lige lovlig firkantet.
Det nye hæfte »Skolebestyrelsens arbejde« beskriver konkret skolebestyrelsens fem hovedområder: »Tilsyn, Principper, Godkendelse, Forslag om udarbejdelse af indstilling og Udtalelse«.
Hvert område er forklaret og beskrevet.
Hvad dækker overskrifterne, og hvilke temaer er det så helt bogstaveligt, man kan tage fat på?
I alle hæfter betones betydningen af, at en skolebestyrelse har en god kontakt til de »almindelige« forældre for eksempel gennem et tæt samarbejde med kontaktforældrene.
I folkeskolelovens paragraf 44, stykke 12, står der, at skolebestyrelsen mindst en gang om året skal drøfte skolens virksomhed med forældrene.
Der skal til mødet udarbejdes en årsberetning, som dels ser tilbage på året, dels indeholder planer for skolens virksomhed i de kommende år.
Alt i alt udmærkede små hæfter, som burde være overkommelige for meget (for) travle skolebestyrelsesmedlemmer.