Anmeldelse

Uundværlig læsning for alle i kontakt med PPR

Når målet er at PPR skal arbejde mere praksisnært, hvordan ser dette arbejde så ud? Hvad skal der til for at nå i mål? Få forskellige bud i antologien, der ifølge anmelderen er uundværlig på PPR-reolen og i udviklingen af samarbejdet mellem PPR og skole.

Offentliggjort Sidst opdateret

Fakta

Praksisnær PPR

Redaktører: Anna Crawford Kromann og Katrine Tranum Thomsen

372,50 kroner

258 sider

Forlag: Dafolo

Antologien Praksisnær PPR henvender sig til alle faggrupper og professionelle i og uden for PPR. Forfatterne har alle arbejdet med praksisnær PPR fra hver sin position og erfaringerne udfoldes og gives videre i tretten kapitler, som kan læses i rækkefølge eller udvælges efter interesse.

Efter en indledning følger tre kapitler med forskellige forskeres perspektiver på det praksisnære. Herefter følger praksiserfaringer fra tidligere og nuværende PPR-medarbejdere og ledere fra skole samt dagtilbud. I antologiens afsluttende kapitel samler de faglige redaktører tendenser og forståelser på tværs af kapitlerne samt diskuterer mulighederne for det praksisnære PPR-arbejde.

Som tidligere PPR-medarbejder har jeg været selv været deltager i tilbagevendende drøftelser af for eksempel balancen mellem PPV-fremstilling og praksisnære tiltag ude i skolerne/dagtilbuddene. Her ville antologien kunnet have kvalificeret og nuanceret vores drøftelser. 

Målet med Praksisnær PPR er lige præcis at inspirere og give lyst til videreudvikling på PPR-kontoret, i forvaltninger og i debatten om det praksisnære PPR-arbejde. Hvert kapitel i antologien er velskrevet og indholdsmæssigt velvalgt. Som skolekonsulent er jeg særligt optaget af og kapitel 5, der beskriver en konkret PPR-praksis og tilgang, og kapitel 10 med en skoles bud på, hvad et tæt samarbejde med PPR har betydet.

De faglige redaktører skal have stor ros for antologiens afsluttende kapitel, hvor de vigtigste temaer på overskuelig vis er samlet. Har du ikke tid til at læse hele antologien, kan du med fordel begynde her.

Praksisnær PPR anbefales hermed som en yderst inspirerende og relevant bog.