"Det ville være mærkeligt, hvis DTU, der udbyder kandidatuddannelser, forlangte, at deres egne elever skulle have en brobygning for at læse videre. Og dermed får vores professionsbachelorer nok også lettere ved at komme ind på en kandidatuddannelse", siger Karen Lisbet Jacobsen.

Ny uddannelse i fødevareanalyse

En ny uddannelse som diplomingeniør i fødevareanalyse på DTU kan gøre vejen til en kandidatuddannelse for professionsbachelorer i ernæring og sundhed lettere, håber uddannelsesdirektør på University College Sjælland Karen-Lisbeth Jacobsen.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den nye uddannelse i fødevareanalyse skal sikre, at der er kvalificeret arbejdskraft til kontrol af fødevarer. De studerende undervises i fødevarers kvalitet og holdbarhed og lærer at formidle deres brede viden inden for kontrol, hygiejne, lovgivning og regler.

Undervisningsminister Bertel Haarder har netop godkendt uddannelsen og glæder sig over, at den kan imødekomme "vigtige behov i samfundet".

Karen-Lisbet Jacobsen er uddannelsesdirektør på University College Sjælland. Hun undrer sig over, at det er Danmarks Tekniske Universitet, der skal udbyde den nye uddannelse i fødevareanalyse. Men hun ser også fordele i, at det netop er DTU, der udbyder uddannelsen.

"Hvis vi skal se på den positive side, så tror vi, at en professionsbacheloruddannelse på DTU, kan betyde, at vores kandidater får lettere ved at tage en kandidatuddannelse uden at skulle igennem brobygningsforløb", siger hun og uddyber;

"Det ville være mærkeligt, hvis DTU, der udbyder kandidatuddannelser, forlangte, at deres egne elever skulle have en brobygning for at læse videre. Og dermed får vores professionsbachelorer nok også lettere ved at komme ind på en kandidatuddannelse".

Uddannelsen på DTU kommer til at vare tre et halvt år. Målet er at uddanne diplomingeniører, som kan dække erhvervslivets behov for kvalificeret arbejdskraft inden for fødevarekontrol, offentlig kontrol og egenkontrol på virksomheder. De studerende skal opnå kompetencer mde udgangspunkt i statistiske værktøjer og metoder, viden om måleteknikker og procesforståelse. En færdiguddannet fødevareanalytiker vil kunne forberede, designe og gennemføre fødevareanalyse og -kontrol fra start til slut.