Anmeldelse

Maxpoint til meningsfuld matematiklæring

Folkeskolen.dk giver ikke hjerter eller stjerner til de ting vi anmelder, men hvis vi gjorde, ville jeg give dette materiale 6 ud af 6 mulige.

Offentliggjort

Fakta

Klar, Parat Tænk - Indskoling 1-3

Forfatter: Lone Anesen og Nina Winther

Se forlagets hjemmeside for priser

Hver opgavesamling er på 80 sider

Web: https://klarparat.bog.alinea.dk

Forlag: Alinea

Lad det være sagt med det samme: Jeg er vildt begejstret over dette læremiddel. Her er teori på bedste vis omsat til praktiske oplæg til konkret meningsfuld undervisning, der kan være med til at skabe læring hos eleverne.

Forfatterne til Klar, Parat Tænk - Indskoling bind 1-3 målrettet undervisningen i matematik forstår på eksemplarisk vis at formidle enkle brugbare oplæg til at anvende tankerne bag Det Tænkende Klasserum i 1.- 3. klasse.

Hver af de tre bøger i serien, samt det tilhørende website, indeholder 30 læreroplæg med beskrivelse af, hvordan man kan introducere de enkelte opgaver, nødvendige konkrete materialer i form at centicubes, terninger, målebånd med videre, støttespørgsmål og opmærksomhedspunkter, løsningsforslag og guide til opsamling.

På hjemmesiden ligger tegnede opgavebeskriver kaldet ’strimler’, som kan printes og sættes på elevernes tavler til at fastholde elevopgavernes vigtigste pointer.

Klar, Parat Tænk arbejder med de syv stofområder talforståelse, regnestrategier, algebra, geometri, flytninger, måling og kombinatorik. I hvert af de tre bind er der opgaveforslag til 30 lektioner.

I anden sammenhæng har en af forfatterne, der er praktiserende lærer i indskolingen, fortalt, at hun underviser efter principperne bag Det Tænkende Klasserum i én ud af klassens fire ugentlige matematiktimer. Der skal nemlig også være tid til alle de andre vigtige aktiviteter som udematematik, bevægelsesaktiviteter med mere. Dejligt befriende, da ingen didaktisk retning redder en folkeskole på fallittens rand, hvor 10 procent af en årgang sorteres fra gennem hele skoleforløbet og ikke formår at få 02 ved afgangsprøverne efter 10 års skolegang.