Anmeldelse

Magt og autoritet i ledelse

Klik for at skrive manchettekst.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Magt" og "autoritet" er ikke umiddelbart plusord, når man som mangeårig skoleleder tænker ledelse. Men man kan blive klogere, når man læser denne spændende bog om ledelse. Selv om den ikke eksplicit handler om skoleledelse, er det bestemt tankevækkende og vedkommende læsning for skoleledere.

Fakta:

Titel: Magt og autoritet i ledelse

Forfatter: Lone Schilling Andersen

Pris: 460 kroner

Sider: 232 sider

Type: Bog

Forlag: Børsens Forlag

Budskabet er, at lederen skal vedkende sig magten, gøre den til sin ven og supplere den med sin personlige lederstil. Det kan ikke nytte noget at tro, at der ikke er forskel på ledere og medarbejdere.

Bogen belyser ledernes vilkår. Om hvordan man kommer "i førersædet" og er med til at styre retningen for udviklingen af lederskab. Bogens mest interessante temaer er "Lederen og personligheden" og "Lederen og medarbejderne". Her for eksempel samspillet mellem leder og medarbejdere, synliggørelsen af "magt", personaleledelse, motivation, involvering, medarbejdersamtaler, konfliktløsning, coaching, delegering, kontrol og opfølgning. Undervejs præsenteres en række værktøjer og det baggrundsmateriale, der ligger til grund herfor.

"Den gode leder formår at agere ledelse, når han deltager i konkret opgaveløsning. - Den svage leder derimod agerer i højere grad som sagsbehandler end som leder - flygter måske fra lederrollen ind i sagsbehandlingens skærmende ly, hvor han kan lægge lederopgaverne fra sig og fordybe sig i det arbejde, der skal gøres".

Magt" og "autoritet" - ja tak, også i skoleledelse.

Læs selv.