Konference om vægtstigmatisering blandt børn og unge

3. oktober 2024, kl. 9.15-15.30. Sted: H.C Andersen Comwell (koncerthuset), Odense

Konference om vægtstigmatisering blandt børn og unge

Tid: 3. oktober 2024, kl. 9.15-15.30

Sted: H.C Andersen Comwell (koncerthuset), Odense

Pris: Gratis

Program og tilmelding: Konference om vægtstigmatisering blandt børn og unge | Center for sundt liv & trivsel (sundtlivogtrivsel.dk)

Regler for arrangementskalenderen

Arrangementskalenderen på folkeskolen.dk er et gratis tilbud om at præsentere arrangementer fra Danmarks Lærerforening og DLF's kredse, de faglige foreninger for lærere samt andre arrangementer målrettet lærere, skoleledere, børnehaveklasseledere og vejledere/konsulenter i sektoren, hvis disse arrangementer har en deltagerpris på max. 1000 kr. Har du et arrangement, du ønsker optaget i kalenderen, kan du indsende det på email til folkeskolen@folkeskolen.dk - husk at anføre tid, sted, pris, dagsorden/emne samt kontaktinfo/link Ved andre arrangementer henvises til muligheden for at annoncere.

Vægtstigmatisering finder sted i alle arenaer, hvor børn og unge færdes gennem livet. Det sker i familien, i børnehaver og skoler og i mødet med fagpersoner. Fordomme om børn og unge med høj vægt eksisterer både blandt børn, unge og voksne, og mange mennesker kan ubevidst komme til at stigmatisere. Som leder og fagperson kan man gøre en forskel - først og fremmest ved at tilegne sig viden om fordomme og vægtstigmatisering - og dernæst ved at ændre adfærd og undgå forskelsbehandling.

Formålet med konferencen er at øge viden og inspirere til handling, der forebygger vægtstigmatisering blandt børn og familier med høj vægt. 

Målgruppen er alle ledere og fagpersoner, som har ansvar for og er i kontakt med børn og familier. Det gælder fx ledere og fagpersoner i kommuner, på daginstitutioner og skoler og i civilsamfundet.