Anmeldelse

Slut Sult Nu

Klik for at skrive manchettekst.

Offentliggjort Sidst opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi husker sikkert Nannas sang om Afrika fra 1985, men hvordan ser det ud i Afrika i dag, 20 år efter at vi »gav en hånd til Afrika«? Ikke ret godt skulle jeg hilse at sige! De faktiske tal fortæller, at der ude i verden findes omkring 800 millioner mennesker, som hele tiden sulter eller er fejlernærede. Heraf dør der omkring 600 børn hver eneste time! Hvorfor er det så, at vi næsten aldrig hører om »den stille sult« i Afrika? Ja, måske er det, fordi det ikke er nogen nyhed? Måske er det, fordi der ikke er danske turister, der kan tage skade af, at andre sulter? Men katastrofen er alligevel reel og et stort problem.

Materialet består af en film på et par og tyve minutter, der hedder: »Den stille sult«, og som fås på både dvd og på vhs, fire forskellige slutsult.nu-plakater en til hver elev en spændende hjemmeside, som eleverne kan orientere sig på, og et undervisningsmateriale til orientering for underviseren på slutsult.nu/undervisning

Omdrejningspunktet er naturligvis filmen, hvor to unge danske teenagere, Maria og Simon, skal guide os igennem Afrikas sult og hverdagsliv ved at besøge Malawi, der er et af verdens ti fattigste lande. Går man ind på hjemmesiden, er der god inspiration til mange timers undervisning, som kan tilrettelægges meget forskelligt alt efter interesser og klassetrin. Der kan fokuseres på det samfundsmæssige, det ulandspolitiske, det religiøse, det geografiske og det sundhedsmæssige. For hvad vil det egentlig sige at sulte? Hvordan man vælger at bruge materialet, må være op til den enkelte. Jeg vil blot gøre de danske lærere opmærksomme på, at det er godt, vigtigt, og at det findes og at det ikke må glemmes eller nedprioriteres i forhold til andre aktuelle emner, som hele tiden presser sig på.