Fremtidens dannelse i Norden

Nordic Bildung afholder online møder om dannelse og uddannelse

I Nordic Bildung arbejder vi sammen med vores nordiske partnere på at skabe et nordisk netværk for dannelse – Nordiskt Sivistys Netverkid. Som led i det forberedende arbejde inviterer vi interesserede aktører fra skoler, uddannelser og folkeoplysning fra hele Norden til en serie af møder – Fremtidens dannelse i Norden. Vi holdt første møde den 10. okt. og nu følger møderne nedenfor.

Regler for arrangementskalenderen

Arrangementskalenderen på folkeskolen.dk er et gratis tilbud om at præsentere arrangementer fra Danmarks Lærerforening og DLF's kredse, de faglige foreninger for lærere samt andre arrangementer målrettet lærere, skoleledere, børnehaveklasseledere og vejledere/konsulenter i sektoren, hvis disse arrangementer har en deltagerpris på max. 1000 kr. Har du et arrangement, du ønsker optaget i kalenderen, kan du indsende det på email til folkeskolen@folkeskolen.dk - husk at anføre tid, sted, pris, dagsorden/emne samt kontaktinfo/link Ved andre arrangementer henvises til muligheden for at annoncere.

Den 28. november, kl. 16-18:

Grundtvig eller Gangster? – kan dannelse / bildning forebygge bandekriminalitet? v/ Yaqoub Ali, tidl. bandemedlem, debattør mm. og Johan Söderman, professor i pedagogik, Göteborgs Universitet, forskar i sambandet mellan hiphop och gängkultur.

Den 9. januar 2025, kl. 16-18:

Hvad er det særlige ved den nordiske tradition for dannelse og uddannelse? Tre tidligere undervisningsministre diskuterer! v/ Anna Ekström (SE), Olli-Pekka Heinonen (FI) og Bertel Haarder (DK).

Den 6. februar 2025, kl. 16-18:

Dansk og svensk grundskole – forskellige veje til samme mål? Eller vil vi noget forskelligt med dannelse / bildning og myndiggørelse? v/ Anders Bondo Christensen, tidl. formand Danmarks Lærerforening og Pontus Bäckström, Samhällspolitisk chef, Sveriges Lärare.

Tilmelding til møderne, som alle er online, foregår her: https://www.globalbildung.net/nordic-bildung-network/. Samme sted kan du se en video fra mødet den 10.10.