Anmeldelse
Strik - og stress af
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Det her er en lille bog, der kan betragtes som hjælp til selvhjælp. Brug lidt tid på næste pædagogisk råds møde til at fortælle kollegerne om ideen i den.
Bogen indledes med omtale af den stress, der bemægtiger sig mange i dag. Dernæst omtales, hvordan det at strikke kan virke som en helende terapi. Det er der for så vidt ikke noget nyt i for os, der næsten er født med et strikketøj i hænderne, men i mange år var strikning ringeagtet som lidt tantet, men heldigvis halet frem igen. Her har strikkecafeer mange steder i landet en stor del af æren for, at unge er kommet i gang.
I bogens slutning er der korte beretninger om, hvordan fem kvinder er blevet hjulpet gennem svære kriser i livet ved at kaste sig over strikning.
Den midterste del af bogen består af opskrifter på enkle og overkommelige strikkemodeller i form af puls- og benvarmere, hue, halstørklæde, sjal, poncho, sjælevarmer, tøfler, sokker, taske, top og trøje. De fleste modeller er tillige strikket på grove pinde, og de er alle kun illustreret som en helt enkel tegning, hvilket gør bogen forholdsvis uafhængig af modeluner.
Teknisk hjælp er der meget lidt af. Her må man ty til en grundbog om strikning eller kollegahjælp.