Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Vedrørende fusionen mellem Københavns Lærerforening (KLF) og DLF:
»... en fordel for alle lærere i folkeskolen i Danmark« - bliver Anders Bondo Christensen citeret for at mene i Folkeskolen nummer 6. Uden tvivl, men hvad med de medlemmer, der ikke er ansat i folkeskolen?
Som medlem af DLF, men ansat i en grundskole på et privat gymnasium, er man sat helt uden for DLF's medlemsdemokrati. Vi kan for eksempel ikke stemme om vores overenskomst, men må pænt acceptere, hvad hovedstyrelsen mener, og nu skal de københavnske lærere så have en dialog om, hvorvidt de vil være medlemmer af DLF, og om vi, som en konsekvens heraf, skal flyttes fra Frederiksberg Kommunelærerforening, kreds 12, og til KLF. Men er der nogen, der spørger de 170 medlemmer, der så bliver smidt ud af fællesskabet i kreds 12 og derved bliver marginaliseret i KLF? Nej, vanen tro spørger ingen i hovedforeningen de betalende medlemmer, der har overenskomst med staten.
Vi er i et godt netværk med en del andre private grundskoler i kreds 12, og i kredsen bliver vi taget alvorligt og har vores naturlige daglige gang. Kreds 12 kender vores særlige vilkår og respekterer dem. Hvilke kursustilbud vil KLF for eksempel kunne tilbyde os, sammenlignet med det tilbud kreds 12 giver, og vil kreds 12 kunne fortsætte samme serviceniveau, hvis antallet af »private« medlemmer mere end halveres?
Ofte spørger kolleger om, hvorfor vi ikke er i fagforening med de andre lærere på statsaftale. Det lykkes som regel at komme med gode argumenter for DLF, men jeg må indrømme, at det bliver sværere og sværere. Måske kan du hjælpe mig, Anders?
Svar
Kære Lars Hastrup og Birgitte Dreyer Frandsen .
Jeg skal beklage, at det er gennem et referat fra et hovedstyrelsesmøde, at I første gang får informationer om, at mulige kommende organisationsændringer også kan få betydning for jer. Kredsformanden i Frederiksberg Lærerforening, Ane Søndergaard, har opfordret mig til at deltage i et medlemsmøde, og vi er ved at finde et mødetidspunkt.
Det glæder mig at høre, at I er glade for den service og hjælp, I får i dag. Det er naturligvis vores mål at sikre, at I også får den i fremtiden.
Jeg mener, at det er helt forkert, at I er sat uden for medlemsdemokratiet i DLF, som Lars Hastrup skriver. Der er en helt særlig problemstilling vedrørende urafstemningen om et overenskomstresultat. Den problemstilling vil jeg gerne redegøre for på det kommende medlemsmøde. Bortset fra det er I naturligvis fuldt ud omfattet af medlemsdemokratiet i foreningen.
Anders Bondo Christensen, formand for DLF