Debat
Æres den, der æres bør
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Det er altid interessant at læse Folkeskolen. Det gør jeg såmænd, hver gang det udkommer. Faktisk kunne jeg også hver gang skrive et indlæg, som gik i rette med mange af de politiske tilbøjeligheder, som bladets redaktion (og i øvrigt DLF) åbenlyst har. Det ville dog blive alt for tidskrævende. Men for nylig faldt det mig dog for brystet, at jeg i forbindelse med bevarelsen af 10. klasse kan se, at man i lederen i nummer 45 let og elegant sniger sig uden om Dansk Folkepartis rolle i sagen. Jovist, vi bliver nævnt som et parti iblandt andre. Men ærlig talt så burde man, såfremt man ønskede at fremhæve et bestemt parti, have fremhævet Dansk Folkepartis helt centrale og afgørende stillingtagen til 10. klasse. Vi sagde nej sidste år før jul. Vi sagde nej under velfærdsforhandlingerne, og vi sagde nej under udmøntningen. Det nej sikrede flertallet, og resultatet er kendt. Jeg anerkender, at Socialdemokraterne, De Radikale og Socialistisk Folkeparti i høj grad var medvirkende til bevarelsen af 10. klasse. Men tungen på vægtskålen var og er Dansk Folkeparti. Det er næsten komisk, at lærernes fagblad og DLF tilsyneladende insisterer på at leve i en fantasiverden, hvor der stadig sidder en kulturradikal på posten som undervisningsminister. Til orientering kan jeg oplyse, at der ingen modsætninger er mellem kærlighed til faglighed, disciplinerede elever og fædrelandet på den ene side og folkeskolens 10. klasse på den anden side. Jeg ved, den er svær at sluge. Men gør dog forsøget.
Svar
Ja, Dansk Folkeparti var ganske rigtigt »tungen på vægtskålen« og spillede derfor en central rolle i forhandlingerne. Det har Folkeskolen og folkeskolen.dk skrevet om flere gange - første gang allerede i december 2005. Og vores overskrift fra den 10. maj i år er vist ganske sigende: »Dansk Folkeparti takker fortsat nej til at afskaffe 10. klasse«. Æres den, som æres bør.
Men lederen i Folkeskolen nummer 45 handlede om, at hele Folketinget - minus Enhedslisten - var med i forliget om 10. klasse. »Tænk sig, hvis man havde vist samme vilje til at lytte til hinanden, da der blev forhandlet om folkeskoleloven«, skrev jeg. Den må Dansk Folkeparti gerne tage til sig - også.
Og så har DLF's ledelse i øvrigt intet ansvar for, hvad der står i bladets ledere, det har alene den ansvarshavende redaktør.
Thorkild Thejsen, chefredaktør